Pensioenwet

De Pensioenwet is onder te verdelen in pensioenrecht en de aanspraak op het pensioen. Beide onderdelen verschillen in de regels, vandaar dat ze apart benoemd worden in de wet.
Er gelden diverse voorwaarden voor pensioen wanneer de pensioenleeftijd is bereikt. Het pensioen moet voortkomen uit een baan met een werkgever. Pensioen is een maandelijks bedrag wat op de rekening wordt gestort. Het mag dus niet gaan om een korting die wordt aangeboden, pensioen is geld. Pensioen wordt uitgekeerd vanwege de pensioenleeftijd die bereikt is, vanwege ziekte of overlijden of vanwege een bepaalde situatie waardoor de werknemer eerder recht heeft op pensioen.

Voordat iemand met pensioen gaat wordt het pensioen nog pensioenaanspraak genoemd. Aan de voorwaarden om met pensioen te gaan is dan nog niet voldaan. Iemand heeft pensioenrecht vanaf het moment dat het pensioen wordt uitgekeerd.

Er zijn diverse soorten pensioen te ontvangen, bijvoorbeeld pensioen bij arbeidsongeschiktheid, ouderdomspensioen en wanneer iemand is overleden kan pensioen voor nabestaanden worden uitgekeerd voor de partner en eventuele kinderen.

Hoogte van pensioen

De hoogte van het pensioen wat je ontvangt is afhankelijk van diverse factoren, zoals de hoogte van je AOW, Algemene Ouderdomswet. De hoogte van je spaargeld kan ook invloed hebben op de hoogte van je pensioen. Wanneer je beleggingen hebt kan ook dit de hoogte van je pensioen bepalen. Ga na of alles voor je pensioen goed geregeld is, wanneer je jong bent denk je hier nog niet aan maar het is goed om er toch eens naar te kijken. Wanneer je je pensioenleeftijd hebt bereikt wil je natuurlijk wel voldoende pensioen ontvangen om van rond te komen.

Juridisch advies

Heeft u nog vragen met betrekking tot het pensioenrecht? Neem dan contact op met de advocaat ontslag. De advocaat ontslag kan u voorzien van een goed juridisch advies.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 66

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op